Puan ver

  • 320 g un
  • 250 g şeker
  • 110 g ceviz içi (kıyılmış)
  • 110 g tereyağı (eritilmiş)
  • 75 g Cranberry (kıyılmış)
  • 240 ml süt
  • 3 adet yumurta
  • 3 adet havuç (rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
 
  • Arzum Cookart Maxi fırınınızı 180 derecede ön ısıtma için çalıştırın.
  • Arzum Stand Mikser'in karıştırma haznesi içerisine öncelikle tüm kuru malzemeleri tek tek ekleyerek karıştırın.
  • Karıştırma seviyenizin ikinci kademede olduğundan emin olun.
  • Ardından kalan malzemeleri de ekleyerek karıştırma işlemine devam edin.
  • Yuvarlak kek kalıbınızın yan yüzeylerini ince bir tabaka olacak biçiminde yağlayın, sonrasında yağlı kağıdınızı taban içerisine yerleştirin.
  • Hazırladığınız kek karışımını kalıp içerisine ilave edin.
  • Kalıbı birkaç kez hafifçe tezgâha vurarak içerideki hava kabarcıklarını giderin.
  • Karışımı, 180° ve alt-üst olacak şekilde 40 dk. pişirmeye ayarladığınız fırınınızda göndererek pişmeye bırakın.
  • Süre sonunda kekin piştiğini anlamak için kürdan testi yapın.
  • Pişen keki fırından alarak dinlenmeye bırakabilirsiniz.
İlgili Ürünler