Kek Tarifleri
Kek tarifleri hamur işleri içinde en çok tercih edilenlerden biri olup herhangi bir özel günün temel yiyeceğine dönüşebilir. İster bir doğum günü kutlaması için hazırlık yapıyor olun ister çay daveti için isterseniz de ani tatlı krizlerini bastırmak için pratik bir yöntem arıyor olun; kek tarifleri bu anlar için en olmazsa olmaz tercihtir.
Biraz yağ, şeker, yumurta ve unun yeterli olduğu kek tariflerinin yanı sıra yeni nesil tatlılar olarak adlandırılabilecek birçok kek çeşidi de denenebilir. Arzum stand mikser ise hazırlık aşamasında en iyi yardımcılarınızdan biri olacaktır.
Kek Nasıl Yapılır?
Kek pişirmek için adımları uygulamaya başlamadan önce, sizin için en uygun tarifi seçtiğinize emin olmanız gerekir. Bu noktada klasik kek, havuçlu tarçınlı kek, cheesecake veya muffin tercihinde bulunabilirsiniz. Kek tarifinizi seçmenizin ardından, tarife uygun ölçülerde olacak şekilde ve sırasıyla malzemeleri çırpma kabına eklemeniz ve ardından gereken kıvamda bir kek hamuru elde etmeniz gerekmektedir. Kek hamurunun beklentiye uygun kıvama gelmesinin ardından ise yine seçtiğiniz tarife uygun bir kek kalıbı veya cup kek kalıplarına hamuru pay etmeli veya aktarmalısınız. Eğer tek kullanımlık yağlı kalıplar kullanmıyorsanız, bu aşamadan önce kekin yapışmaması adına kalıbı yağlamanız önemlidir. Tarifte belirtilen dereceye uygun şekilde, önceden ısıtılmış fırında belirtilen sürede pişirmeniz ardından, kekiniz hazır olacaktır. Fırın yerine Arzum Maxi Grill Pro Multi Fonksiyonel Pişirici de kullanabilirsiniz.
Kek Pişirmenin Püf Noktaları
Kek pişirmek, her ne kadar basit bir eylem gibi gözükse de uyulduğu takdirde çok daha iyi sonuçlar veren, yazılı olmayan bazı kurallara sahiptir. Sırası ile kek pişirmenin bazı püf noktalarını sizler için sıraladık.
- Doğru kalıbı seçmek oldukça önemlidir. Bu noktada söyleyebileceğimiz şey koyu ve mat tabanlı kek kalıplarının çok fazla ısı emeceğinden kekinizin yüzeyini yakabileceğidir. Bu nedenle parlak yüzeyli ve açık renkte kek kalıpları seçmeye özen gösterebilirsiniz.
- Birçok tarif, yumurta ve yağ gibi kek malzemelerinin oda sıcaklığında durmasını gerektirir. Bu, yağın diğer malzemelerle kolayca karışmasını sağlarken, yumurtalar daha yüksek kek hacmi verir.
- Fırının önceden 5-10 dakika kadar ısıtılmış olması, kekin üzerinde ani ısı değişimleri dolaylı çatlaklar oluşmasını önleyecektir. Fırınınızın ısı ayarlarının doğru çalıştığından ve doğru ayarda olduğundan emin olmalısınız.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao gibi toz ürünleri, bir süzgeç yardımı ile eleyerek hamurun içine karıştırmanız, kekinizin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır. Malzemelerin hamura iyice karıştığından emin olmak adına Arzum mikser modellerinden yardım almanız, işinizi kolaylaştırabilir.
- Toz ve sıvı ürünleri ayrıştırarak keke eklemeniz, malzemelerin aroma ve özelliklerini keke daha iyi yansıtmasını sağlayacaktır.
Kek Tarifleri kullanılan tarifler
Showing all 5 results
Showing all 5 results