Puan ver

 
  • 340 g krem peynir
  • 150 g toz şeker
  • 55 g un
  • 20 g toz matcha
  • 90 ml krema
  • 3 adet yumurta
  • 1-2 damla vanilya ekstraktı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • Arzum Cookart Maxi Fırın'ınızı 180 derecede ön ısıtma için ayarlayın.
  • Bir karıştırma kabı içerisine krem peyniri Arzum El Blender yardımı ile yumuşayıncaya kadar çırpın. Sonrasında sırasıyla toz şekerin yarısını, tuzu, yumurta sarılarını, vanilya ekstraktını, unu ve kremayı ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  • Ayırdığınız yumurta beyazlarını da ayrı bir kap içerisinde yumuşak köpük tepecikleri oluşturana kadar Arzum El Blender ile çırpın.
  • Çırpılmış yumurta beyazlarının içerisine ayırdığınız toz şekeri de ekleyerek çırpmayı sürdürün.
  • Hazırladığınız iki karışımı da aynı hazne içerisine alarak tek bir yönde olacak biçimde bir spatula yardımı ile karıştırın.
  • Karışımın 1/4’ünü bir kâseye ayırın ve içerisine toz matchayı ekleyerek karıştırın.
  • Cheesecake kalıbını hafif ve eşit bir biçimde yağlayın.
  • Hazırladığınız karışımı cheesecake kalıbının içerisine dökün, sonrasında üzerine matchalı karışımı da yüzeyinde gezdirerek dökün.
  • Bir bıçak yardımı ile karışımın üzerine mermer dokusu vermek adına farklı şekillerde gezdirin.
  • Hava kabarcıklarını önlemek için kalıbı tezgâha hafifçe vurun.
  • Daha sonra kalıbı fırın tepsisi içerisine yerleştirin, tepsinin içerisine de 1,5 bardak su ekleyin.
  • Arzum Cookart Maxi Fırın'ınızı “Alt-Üst” pişirmede 180 dereceye 45 dakika olacak şekilde ayarlayın.
  • Belirtilen sürenin sonunda kalıbı fırından çıkararak 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Sonrasında üzerini kapatıp 2 saat de buzdolabında dinlendirin.
  • Pudra şekerine yarım çay kaşığı toz matcha ekleyerek karıştırın, küçük bir süzgeç yardımı ile karışımı soğumuş cheesecake üzerine hafifçe serperek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler