Puan ver

  • 300 g tavuk göğsü
  • 150 g basmati pirinci (yıkanmış)
  • 15 g taze zencefil (ince kıyılmış)
  • 750 ml su
  • 100 ml sıvı yağ
  • 1 bağ taze soğan (ince dilim)
  • 2 adet kırmızı Şili biberi (ince dilim)
  • 1 adet soğan (ince kıyılmış)
  • 3 adet kakule
  • 1 adet yıldız anason
  • ½ çay kaşığı yenibahar
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Manuel” fonksiyonuna alın ve sıcaklığı 170 dereceye ayarlayın.
  • Hazne içerisine sıvı yağ ekleyin ve yağın kızmasını bekleyin.
  • Kızan yağa ince doğranmış soğanları atarak altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran soğanları bir havlu kâğıt üzerine alarak fazla yağından arındırın.
  • Pişirme haznesinde kalan fazlalık yağı bir kaba boşaltın ve hazne içerisine Şili biberlerini, taze zencefilleri ve yenibaharı da ekleyerek 3 dakika boyunca soteleyin.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “”Lapa” fonksiyonuna alarak süreyi 15 dakikaya ayarlayın.
  • Pişirme haznesindeki karışımın üzerine tavuk göğsünü, pirinçleri, kakule tanelerini, yıldız anasonu, tuzu ve suyu ekleyerek kapağı kapatın.
  • Basınç valfini kapalı konuma getirerek ve “Başlat” butonuna basarak pişirmeyi başlatın.
  • Pişirme süresi tamamlandığında basınç valfini açık konuma getirin ve tüm sıcak havanın çıkmasını bekleyin.
  • Tavuk göğsünü hazne içerisinden çıkararak bir kap içerisinde çatal yardımı ile didikleyin.
  • Didiklenen tavukları pirinç lapasına ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Hazırlamış olduğunuz karışım üzerine bir miktar yeşil soğan ekleyerek servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler