Puan ver

  • 400 g un
  • 240 ml süt
  • 60 ml sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tüm malzemeleri Arzum Stand Mikser’in karıştırma haznesi içerisine alarak, hamur yoğurma aparatı yardımı ile 4. hız kademesinde yoğurun.
  • Hamur hazne içerisine tamamen yapışmaz hale gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edin.
  • Hamurunuzu hazne içerisinde alın ve çalışma haznesine bir miktar sıvı yağ dökerek hamurunuzu elastik bir kıvam alıncaya kadar elinizde yoğurun.
  • Hafifçe yağladığınız bir kap içerisine hamuru alın, üzerini kapatarak 1 saat kadar (ya da hamur iki katına çıkana kadar) oda sıcaklığında mayalandırın.
  • Mayalanmış hamuru çalışma tezgahına alın, hamuru elinizle ezerek içerisindeki havayı çıkarın.
  • Arzum Airtasty Sıcak Hava Fritözü’nün pişirme sepetini hafifçe yağlayın.
  • Havasını aldığınız hamuru bir bıçak ya da hamur kesici yardımı ile 50 g’lık parçalara ayırın.
  • Ayırdığınız parçaları eliniz ile yuvarlayarak küçük toplar haline getirin ve Arzum Airtasty Sıcak Hava Fritözü’nün pişirme sepeti içerisine çiçek şekli alacak biçimde yerleştirin.
  • Pişirme sepetini hazne içerisine yerleştirerek cihaz içerisine alın, 20 dakika kadar ikinci mayalanma için bekletin.
  • Mayalanma işlemi tamamlandığında ısıyı 170 dereceye, süreyi ise 20 dakikaya ayarlayarak pişirme işlemini başlatın.
  • Belirtilen süre sonunda pişirme haznesini cihazdan çıkarın, geniş bir tabak ya da tepsi yardımı ile hazneyi ters çevirip içerisinden ekmeği çıkarın ve soğuması için kenarda beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler