Puan ver

  • 4 adet patlıcan (orta boy)
  • 2 adet kuru soğan (orta boy)
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (erimiş halde)
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • Soğanları rendeleyerek orta ateşte ısınan tava üzerine sıvı yağ ile birlikte ekleyin. Soğanı pembe bir renk alıncaya kadar soteleyin.
  • Tava içerisine sarımsakları ve köz biberleri de ekleyin.
  • 2 dakika sonra tamamen soyduğunuz ve rendelediğiniz patlıcanları, tuzu ve karabiberi de tava içerisine alın; tüm içeriği suyunu çekinceye kadar sotelemeye devam edin.
  • Hazırladığınız iç harcı bir kaba alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Yufkalarınızı çalışma tezgâhı üzerine açarak ortadan iki eşit parçaya ayıracak şekilde kesin.
  • Yufkalardan birini alarak, uzun ve düz tarafı önünüze gelecek şekilde çalışma tezgahına yerleştirin. Bir fırça yardımı ile yufkayı hafif bir şekilde yağlayın.
  • İç harcı ise bir parmak kalınlığında, yufkanın uç kısımlarından bir miktar pay bırakarak eşit bir şekilde yayın.
  • Daha sonra düz kenardan tutarak yufkanın uç kısma doğru yuvarlayın ve bir ucu merkez kabul ederek iki parmağınızla tutup böreğinizi yuvarlak olacak şekilde sarın.
  • Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayarak 6 adet gül böreği elde edin. Böreklerin üzerini streç film ya da bir mutfak bezi yardımı ile kurumamaları adına kapatın.
  • Küçük bir kap içerisine yumurta ve sütü koyun, bir çırpma teli ile homojen bir karışım elde edene dek çırpın. Hazırladığınız karışımı böreklerin üzerine sürün.
  • Böreklerin üzerine susam ve çörekotu serpiştirin.
  • Arzum Airtasty XL Sıcak Hava Fritözü’nün pişirme haznesi içerisine iki adet böreği yerleştirip 180°C’de 18 dakika pişirin.
  • Kalan börekleri de sırasıyla pişirdikten sonra tümünü geniş tabağa alarak isterseniz sıcak, isterseniz de soğuk bir biçimde servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler