Puan ver

  • 400 g yoğurt
  • 3 adet salatalık (orta boy)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam dereotu
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici ile hazırladığınız yoğurdu bir karıştırma kabı içerisine alın, bir çırpma teli yardımı ile yoğurt pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
  • Salatalıkları parçalı şekilde soyarak uzunlamasına olacak biçimde dörde bölün. Bıçak yardımı ile ortalarındaki çekirdek kısmını ayırarak kalan salatalığı küçük küpler halinde doğrayın.
  • Sarımsakları rendeleyin, ardından salatalıklar ve tuz ile birlikte tüm malzemeleri yoğurdun içerisine alın.
  • Eşit bir karışım olana kadar tüm içeriği karıştırın.
  • Cacığın kıvamı size göre yoğun ise, dilediğiniz kıvama ulaşana kadar azar azar su ekleyerek karıştırın.
  • Son olarak cacığınızı bir kâse içerisine alın, sonrasında üzerine zeytinyağı ve ince kıyılmış dereotunu serperek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler