Puan ver

  • 500 g nohut
  • 850 ml su
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet limon (suyu)
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 50 g haşlanmış nohut
  • 100 g pastırma
  • 75 g tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • Nohutları yıkadıktan sonra Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nin içerisine alın.
  • Üzerini 3-4 parmak kalınlığında geçecek kadar kaynar suyu ilave edip kapağı kapalı şekilde “Baklagiller” modunda 40 dakika pişirin.
  • Basıncı boşalttıktan sonra kapağı açıp nohutlarınızı sudan arındırın.
  • Tüm malzemeleri Arzum Doğrayıcı yardımı ile püre kıvamına gelene kadar çekin

Üzeri için:

  • Tereyağını 170 derecede sote ayarında eritin.
  • Ardından toz biber, sarımsak, nohut, pastırma ve maydanozu ekleyin.
  • 1-2 dakika soteledikten sonra hazır olan humusun üzerine ilave edin.
İlgili Ürünler