Puan ver

  • 300 g çiğ köftelik esmer bulgur
  • 75 g tatlı biber salçası
  • 50 g domates salçası
  • 30 g isot
  • 25 g toz tatlı kırmızı biber
  • 15 g sumak
  • 10 g kimyon
  • 5 g tuz
  • 3 g toz karabiber
  • 220 ml ılık su
  • 70 ml zeytinyağı
  • 50 ml nar ekşisi
  • ½ orta boy domates
  • ½ demet maydanoz
  • 2 adet orta boy kırmızı soğan (soyulmuş ve dörde bölünmüş)
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • İsteğe bağlı yeşillik (Servis için)
  • Arzum Doğrayıcı haznesi içerisine kırmızı soğan, sarımsak ve domatesleri koyun, tüm malzemeler rende kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 1 dk boyunca doğrayın.
  • Hazırladığınız karışımı Arzum Crust Mix Duo Stand Mikser’in karıştırma haznesi içerisine alın, bulguru da hazne içerisine ekleyin. Ardından karıştırıcı aparatı cihaza yerleştirip 2. hız kademesinde 30 saniye boyunca karıştırın.
  • Karışıma tüm baharatları, biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, şeker ve suyu da ekleyerek tüm içeriği 4. hız kademesinde 5 dakika kadar çalıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı genişçe bir saklama kabı içerisine alın ve eşit kalınlıkta olacak biçimde yayın.
  • Üzerini streç film ile kapatarak 30 dk buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Soğuyan çiğ köfte karışımına maydanozları ekleyerek yoğurun.
  • Hazırladığınız çiğ köfte karışımından dilediğiniz büyüklükte parçalar koparıp avucunuzun içinde sıkarak şekil verin.
  • Dilediğiniz yeşillik ve limon dilimlerini kullanarak servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler