Puan ver

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 12-14 adet mantar (sadece baş kısımları)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 adet yeşil çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım paket Frenk soğanı
  • Tavukları küp küp olacak biçimde doğrayın ve bir süzgeç yardımı ile tavukları fazla unundan arındırın
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Sote” ayarında 170 dereceye ayarlayın.
  • Hazneye zeytinyağını ilave edin.
  • Yağ ısındıktan sonra tavukları atıp dış kısımları kabuk bağlayacak şekilde yarım pişirip ayrı bir tabağa alın.
  • Mantarları ekleyip 1-2 dakika kadar soteledikten sonra tavuklarla aynı kaba alın.
  • Haznenin içerisine yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip sote etmeye devam edin.
  • Defne yaprağını ilave edin.
  • Arkasından mantar ve tavuğu da ilave edip 1-2 dakika daha aralıklarla karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak biberleri, domates rendesini, baharatı ve tuzu ilave edin.
  • 10-12 dakika kadar birkaç kez karıştırarak soteleme işlemine devam edin.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi kapatıp tereyağı ve Frenk soğanlarını ilave edip karıştırın.
İlgili Ürünler