Puan ver

  • 300 g çilek
  • 170 g toz şeker
  • 1,5 L su
  • ½ limon
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 tutam taze nane
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nin pişirme haznesi içerisine suyu, toz şekeri ve limon suyunu ekleyin.
  • “Manuel Mod”da 10 dakika boyunca şekeri tamamen eritene dek pişirin.
  • Şeker eridikten sonra çubuk tarçını da şerbete ekleyip “Manuel Mod”da ısıyı 170°C’ye çıkarın ve şerbetin bir taşım kaynamasını bekleyin.
  • Bu sırada saplarını ayıkladığınız çilekleri çok küçük olmayacak şekilde, dilediğiniz biçimde keserek kaynamış şerbetin içerisine ekleyin.
  • Isıyı 140°C’ye düşürün, ardından şerbet içerisinden çubuk tarçını çıkarın.
  • Cam kapağı kapatarak çilekler suya rengini verene kadar 10 dakika boyunca pişirmeye devam edin.
  • Süre sonunda kompostonuzu bir servis kabı içerisine alın. Üzerine taze nane yapraklarını da ekleyerek oda sıcaklığına gelmesi amacıyla 15 dakika kadar bekletin.
  • Sonrasında buzdolabı içerisine alarak dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler