Puan ver

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 2 adet domates
  • 1 tutam maydanoz yaprağı
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Manuel” modda çalıştırıp ön ısınma için bekletin.
  • Bu sırada tüm sebzelerinizi küçük küpler halinde kesin, maydanoz yapraklarını ince ince kıyarak bir kenara alın.
  • Ön ısınması tamamlanan cihazınızın pişirme haznesi içerisine sıvı yağ ekleyin, yağ hafifçe kızdığında soğanları da üzerine ilave edin.
  • Soğanlar renk alana dek bir tahta kaşık yardımı ile ara ara karıştırarak kavurun. Renk alan soğanların içerisine kalan sebzeleri de ekleyerek 2 dakika daha domateslerin suyu çekilene kadar kavurmaya devam edin.
  • Sonrasında hazne içerisindeki sebzelere suyu, tuzu ve karabiberi de ekleyerek kaynayana dek bekleyin.
  • Su kaynadığında Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Pilav” moduna alarak pişirme haznesine bulgurları ekleyerek tüm içeriği karıştırın.
  • Cihazın cam kapağını yerleştirip “Başlat” tuşuna basın ve pilavınızı 15 dakika boyunca pişmeye bırakın.
  • Süre sonunda cam kapağı kaldırın, kıydığınız maydanozları bulgur pilavının üzerine ekleyerek karıştırın. Kapağı tekrar kapatarak 15 dakika boyunca “Sıcak Tutma” fonksiyonunda demlenmeye bırakın.
  • Demlenen bulgur pilavınızı dilediğiniz bir tabağa alarak servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler