Puan ver

  • 1 adet kuru soğan (küçük boy)
  • 8-10 adet renkli havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 dal taze kekik
  • 2-3 dal biberiye
  • 1 kg dana nuar (bütün halde)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Manuel” moda alıp, ısıyı 170°C’ye ayarlayın. Ön ısıtma için “Başlat” tuşuna basın.
  • Dana nuarı çalışma tezgahına alın ve tüm yüzeylerine ikiye ayırdığınız soğan ve sarımsağı sürün. Sonrasında 1tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi yine tüm yüzeylere eşit dağılacak biçimde serpin.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’niz ön ısınma uyarı sesini verdikten sonra, pişirme haznesi içerisine hazırladığınız dana nuarı yerleştirin ve tüm yüzeylerini eşit biçimde maşa yardımı ile çevirerek mühürleyin.
  • Nuar mühürlendikten sonra cihazın kapağını kapatıp, “Basınçlı Pişirme” modunda basınç valfini kapalı konuma alıp pişirmeyi başlatın.
  • Taze kekik ve biberiyeleri saplarından ayırıp bir bıçak yardımı ile kabaca kıyın, yarısını bir karıştırma kabı içerisine alın.
  • Kap içerisine sıvı yağı, temizlediğiniz havuçları, kalan tuzu ve karabiberleri ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
  • Etiniz piştikten sonra pişirme haznesinden alın. Dış tarafında istenmeyen sertleşmeler ve kurulukları önlemek adına içerisinde kalan taze baharat karışımını da üzerinde gezdirin.
  • Dana nuarı yağlı bir kâğıt ile sarın, 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  • Pişirme haznesini temizlemeden, içerisine hazırladığınız havuçları ekleyin ve” Soteleme” fonksiyonunda 10 dakika boyunca ara ara karıştırarak soteleyin.
  • Pişirme süresinin yarısında hazneyi açıp havuçları ters düz etmeyi ihmal etmeyin.
  • Havuçlarınız piştikten sonra rostonuzu geniş bir tabağa bütün halde ya da dilimler halinde keserek yerleştirin.
  • Pişen havuçlarınızı da rostonun yanına ekleyerek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler