Puan ver

  • 700 g dana eti (büyük küpler halinde doğranmış)
  • 750 ml su
  • 2 adet domates (küpler halinde doğranmış)
  • 2 adet patates (küpler halinde doğranmış)
  • 2 adet havuç (küpler halinde doğranmış)
  • 1 adet büyük boy soğan (küpler halinde doğranmış)
  • 2 adet patlıcan (küpler halinde doğranmış)
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4-5 adet kakule
  • 3 diş sarımsak (kıyılmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yeşil Şili biberi (kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 0,5 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 0,5 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 0,5 çay kaşığı tane beyaz biber
  • 1 çay kaşığı taze zencefil (kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Manuel” fonksiyonuna alın ve ısıyı 170 dereceye ayarlayın.
  • Hazne içerisine sıvı yağı ekleyin ve yağı kızdırın.
  • Sırasıyla tarçın, kişniş, kimyon, kakule, zencefil ve beyaz biberleri yağın içine atarak aromalarının yağa geçmesi için 1 dakika kadar tüm içeriği kavurun.
  • Soğan, havuç, yeşil Şili biber, sarımsak ve eti de ekleyerek, etler suyunu tamamen salana dek kavurun.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici haznesi içerisine zerdeçal, tuz ve salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Salça tamamen eridikten sonra, domatesleri ve suyu ekleyin ve cihazı “Basınçlı Pişirme” fonksiyonuna alıp kapağı kapatın.
  • “Başlat” butonuna basarak pişirmeyi başlatın.
  • Pişirme tamamlandığında basınç valfini açık konuma getirin ve içerisindeki tüm sıcak havayı boşaltın.
  • Kapağı açıp hazne içerisine patlıcan, patates ve nohutları ekleyin.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Tencere Yemeği” fonksiyonuna alın ve kapağı kapatıp basınç valfini açık bırakarak pişirmeye devam edin.
  • Pişirme süresi sonunda yemeğinizi tabağa alarak servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler