Puan ver

  • Bonfile et (2 cm kalınlığında, kişi başı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Taze kokulu otlar
  • 2-3 diş sarımsak
    Izgara sebze için;
  • Kuşkonmaz
  • Tatlı patates (küçük boy)
  • Bebek kabak
  • 1 sarımsak (püre halinde)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bonfile etleri sarımsak, tane karabiber kokulu otlar ve zeytinyağında en az 12 saat marine edin.
  • Bir kap içerisinde zeytinyağını, sarımsak püresini, tuzu ve karabiberi karıştırarak kenara alın.
  • Tatlı patatesleri soyun ve kalın dilimlere ayırın.
  • Bebek havuçları da ortadan ikiye keserek verevli çizikler atın.
  • Kuşkonmazların sap kısımlarını kırın ve kırdığınız kısımları patates soyucu ile soyun.
  • Bir yumurta fırçası yardımı ile tüm sebzelere, daha önce hazırladığınız ve kenara aldığınız zeytinyağını sürün.
  • Arzum Techno Grill Dijital Izgara ve Tost Makinesi’ni Manuel modda 180°C’ye ayarlayın.
  • Yağladığınız tüm sebzeleri plaka üzerine yerleştirerek ızgara yapın.
  • Marine edilen eteri pişirmeden önce, oda sıcaklığında 30-35 dakika kadar bekletin.
  • Arzum Techno Grill Dijital Izgara ve Tost Makinesi’ni “Et” moduna alın ve pişirme derecesini “Az-Orta” olarak ayarlayarak ön ısınma için bekletin.
  • Bonfile etleri ızgaraya alın ve orta pişmiş bir et elde etmek için etin iki tarafını da 5 dakika boyunca pişirin.
  • (İyi pişmiş bir et için süreyi 7 dk olarak alın.)
  • Pişen bonfile etlerin üzerine tuz ve karabiber serpin, dinlenmesi için bir süre bekleyin.
  • Sebzeleri ve eti geniş bir tabak içerisine alarak servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler