Puan ver

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • ¾ su bardağı ılık su
Harcı için;
  • 250 g dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz biber
  • Nane
  • Arzum Crust Mix Neo Stand Mikser’in hamur yoğurma aparatını takın. Cihazın haznesi içerisine unu, tuzu, yumurtayı ve suyu ilave edin.
  • Pürüzsüz bir hamur halini alana dek 8-9 dakika boyunca yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün ve 15-20 dakika boyunca dinlenmeye bırakın.
  • Harcı için soğanı yemeklik doğrayın ve maydanozu ince biçimde kıyın. Belirtilen tüm malzemeleri karıştırın.
  • Tereyağını ve salçayı bir küçük bir tavda kavurun, üzerine su ilave ederek 7-8 dakika boyunca sosu pişirin.
  • Dinlenen hamuru bezelere bölün ve unlu tezgâhta ince biçimde açın.
  • Öncelikle kare biçimde kesin ve içine nohut büyüklüğünde hazırladığınız harçtan ekleyin. Ortası açık kalacak biçimde iki tarafın da kenarlarını birleştirin.
  • Hazırladığınız mantıları tepsi içine yan yana dizin.
  • 190°C’de önceden ısıttığınız fırına tepsiyi alın, mantıları 20 dakika boyunca üzeri hafifçe kızarana dek pişmeye bırakın.
  • Pişen mantının üzerine hazırladığınız sıcak sosu dökün ve ocak üzerinde suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Mantınızı isterseniz tepsi içinde, isterseniz de bir servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosu ekleyerek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler