Puan ver

  • 450 g un
  • 100 g esmer şeker
  • 85 g tereyağı
  • 75 g damla çikolata
  • 250 ml süt
  • 3 adet muz
  • 1 paket kuru maya
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • Süt, bir yemek kaşığı esmer şeker ve kuru mayayı küçük bir kapta karıştırın, ardından ağzını kapatarak 15 dakika kadar bekleyin.
  • Arzum Stand Mikser’in karıştırma haznesi içerisine maya karışımını, ezdiğiniz 2 adet muzu, 30 g eritilmiş tereyağını, unu ve tuzu ekleyin.
  • Arzum Stand Mikserin hamur kancası aparatını yerleştirin, hızı 3. kademeye getirin ve hamur yüzeye yapışmaz hale gelinceye dek tüm karışımı yoğurun.
  • Hamuru hazneden çıkarın, hafif yağladığınız bir kalıbın içine alarak üzerini streç film ile kapatın.
  • Hamur hacmen iki katına çıkana kadar 1 saat mayalandırma işlemi uygulayın.
  • Belirtilen süre sonunda mayalanan hamurun üzerini açıp hafifçe yoğurarak gazını alın.
  • Sonrasında isterseniz eliniz ile, isterseniz de bir merdane yardımı ile hamurunuzu açın, çok ince olmayacak şekilde dikdörtgen boyutunu alana kadar işleminizi sürdürün.
  • Hazırladığınız dikdörtgen hamur üzerine kalan tereyağını, toz ve esmer şeker karışımını, damla çikolata parçalarını ve ince muz dilimlerini yerleştirin.
  • Hamurun kısa kenarından başlayarak, hazırladığınız dolguyu içeride kalmasına gayret ederek rulo halinde sarın.
  • Sardığınız hamuru 12 eşit parçaya ayırın.
  • Arzum Maxi Grill Pro Multi Fonksiyonel Pişirici’nizin haznesi içerisine uygun biçimde kestiğiniz yağlı kâğıdı serin, hazırladığınız hamur parçalarını ise kesit kısımları yukarıya bakacak biçimde yerleştirin.
  • Hazne üzerini yine bir streç film ile sararak 30 dakika daha mayalandırın.
  • Süre sonunda streç filmi hazneden ayırın ve hazneyi pişirici içerisine yerleştirin.
  • Arzum Maxi Grill Pro Multi Fonksiyonel Pişirici’nizin “Alt-Üst Isıtma” ayarını açın, ısısını 2. kademeye getirin ve 20 dakika boyunca pişirin.
  • Pişirme süresi bittiğinde haznede 10 dakika dinlendirerek servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler