Puan ver

  • 600 g dana kıyma
  • 1 adet kıyılmış soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 10 adet baklavalık yufka
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı toz tarçın
  • ½ çay kaşığı toz zencefil
  1. Arzum Maxi Grill Pro Multi Fonksiyonel Pişirici’nizi “Express” ısıtma fonksiyonuna alarak maksimum ısı ayarına getirin.
  2. Pişirici haznesine öncelikle zeytinyağını ekleyin.
  3. Sonrasında yufka hariç tarif reçetenizde yer alan tüm malzemeleri sırasıyla ekleyin.
  4. Kıyma suyunu çekene kadar tüm iç harcı kavurmaya devam edin.
  5. Kavurduğunuz iç harcı bir kenara alarak dinlendirin.
  6. Yufkalarınızı 5’er eşit dilim oluşturacak biçimde kesin.
  7. Yufkaların oval kısımlarına tepeleme olmamak kaydı ile birer yemek kaşığı iç harcı ekleyerek üçgen biçimde katlayın.
  8. Yufka kenarını birbirine yapıştırmak için su kullanın, yufkalar bitene dek işlemi tekrarlayın.
  9. Arzum Maxi Grill Pro Multi Fonksiyonel Pişirici’nizi “Express” ısıtma fonksiyonuna tekrar alarak maksimum ısı ayarına getirin.
  10. Hazne içerisine bir parmak yükseklikte sıvı yağı ekleyin ve kızması için bir süre bekleyin.
  11. Pişirme haznesini çok fazla doldurmayacak şekilde hazırladığınız börekleri kızartın.
  12. Kızaran börekleri fazla yağdan arındırmak adına bir peçete üzerine koyarak servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler