Puan ver

  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet orta boy domates
  • 6-7 sap maydanoz
  • 250 gr yağlı döş kuzu kıyması
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tutam karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 bardak un
  • Yarım paket kuru maya

İç harcı hazırlanışı;

  • Domates, biber, sarımsak ve maydanozu Arzum Doğrayıcı’ya koyun ve parçalayın.
  • Ezme haline gelen karışım üzerine kuzu etini ekleyin ve Arzum Doğrayıcı’yı çalıştırın.
  • Son olarak karışıma biber salçası, pul biber, tuzu ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Hamuru hazırlarken karışımı bir süzgeçte bekletin.

Hamurun hazırlanışı;

  • Mayayı, ılık su ve tuzu Arzum Stand Mikser haznesine koyun, maya ve tuz eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı üzeri kapalı olarak yüzeyi kabarcıklar oluşana kadar bekletin.
  • İçine yavaşça 2.5 bardak un ekleyin ve çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğurucu aparat ile 3. kademede yoğurun.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra 6 eşit parçaya bölün.
  • Böldüğünüz parçaları toplar haline getirip 10 dakika daha üzeri kapalı dinlendirdikten sonra un yardımı ile tabak büyüklüğünde ince yuvarlaklar açın.

Pişirme;

  • Hamurların üzerine harçtan bolca sürün.
  • Önceden 3. kademede, alt-üst fonksiyonda ısıttığınız Arzum Maxi Grill Pro Multi Fonksiyonel Pişirici’nin yapışmaz yüzeyine lahmacunları yerleştirin.
  • Tel aksesuarını yerleştirdikten sonra kapağını kapatın.
  • Altı kızarıp üstü renk değiştirene kadar toplam 3 dakika boyunca pişirin.
  • Devamı pişerken lahmacunların yumuşamaması için üstü kapalı bir tabakta dinlendirin.
  • Limon, maydanoz ve istediğiniz yeşilliklerle servis edin.
İlgili Ürünler