Puan ver

  • ¼ demet maydanoz
  • 6 adet patlıcan
  • 6 diş sarımsak
  • 4 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • Patlıcanları alacalı biçimde soyun ve ortalarından boyunlarına doğru kesin. Tüm patlıcanları tuzlu su içerisinde acısı çıkana kadar yaklaşık 2 saat bekletin.
  • Soğanları, yeşil biberleri ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın; sarımsakları ince biçimde kıyın ve maydanozları yapraklarından ayırın.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nin pişirme haznesi içerisine zeytinyağını ekleyin, “Manuel” fonksiyonda ısıyı 170°C’ye ayarlayarak “Başlat” butonuna basın. Zeytinyağının hafifçe kızmasını bekleyin.
  • Patlıcanları sudan çıkarın, hafifçe sıkarak fazlalık suyundan arındırın ve iyice kurulayın.
  • Kuruladığınız patlıcanların tüm yüzeyleri altın rengi olana kadar ara ara çevirerek kızartın ve havlu bir kâğıt üzerinde fazlalık yağın süzülmesi için bekletin.
  • Hazne içerisinde kalan yağın üzerine soğanları, sarımsakları ve yeşil biberleri ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Sonrasında domatesleri, toz şekeri ve tuzu da ilave ederek tüm içeriği 2-3 dakika kadar kavurun ve pişen harcı hazne içerisinden alın.
  • Patlıcanların kesilen orta kısmını bir kaşık yardımı ile ayırın ve hazırladığınız harcı patlıcanların içerisine doldurun.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nin pişirme haznesi içerişine hazırladığınız patlıcanları üst üste gelmeyecek biçimde dizin ve üzerine 1 bardak su ekleyin.
  • Basınç kapağını yerine yerleştirerek kilitli konuma getirin. Basınç valfini kapalı konuma getirdikten sonra cihazı “Tencere Yemeği” fonksiyonuna alın, basıncı düşük olarak ayarlayın ve süreyi 25 dakika yaparak pişirmeyi başlatın.
  • Pişirme tamamlandıktan sonra patlıcanları genişçe bir kayık tabağına alın, üzerlerini maydanoz ile süsleyerek sıcak ya da ılık bir biçimde servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler