Puan ver

 
  • 1 adet soğan (orta boy)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 6-7 su bardağı su
  • Limon dilimleri (servis için)
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’yi “Sote” fonksiyonuna ayarlayıp başlat tuşuna basın ve pişirme haznesi içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek eritin.
  • Eriyen tereyağına küçük küpler halinde doğradığınız soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırarak soteleyin.
  • Soğanlar sotelenirken, kırmızı mercimekleri ve pirinçleri yıkayarak suyunu süzdürün.
  • Sotelenen soğanlara domates salçasını ekleyin, iyice karıştırarak sotelemeye devam edin.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’yi “Çorba” fonksiyonuna alın ve basıncı düşük seviyeye ayarlayın.
  • Soğanların üzerine kırmızı mercimekleri, bulguru, pirinci, tuzu ve suyu ekleyin. Kapağı kilitli konuma alın ve basınç valfini kapalı konuma getirdikten sonra pişirmeyi başlatın.
  • Süre bittiğinde ikaz sesi duyulacaktır, sonrasında basınç valfini açık konuma getirerek içerisindeki havanın boşalmasını sağlayın.
  • Ocak üzerine bir tava alın, içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını alarak eritin. Üzerine biber salçasını, pul biberi ve naneyi de ekleyerek karışım kızana dek orta ateşte karıştırın.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nin kapağını açın ve çorba içerisine hazırladığınız baharatlı karışımı karıştırarak ekleyin.
  • Bu aşamada daha az taneli bir kıvam elde etmek isterseniz Arzum El Blender’ini kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız Ezogelin çorbasını tabaklara alın, yanlarına birer dilim limon ile sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler