Puan ver

  • 600 g bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi
  • Ayıklamış olduğunuz bal kabaklarını 3-4 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin.
  • Kabakların tümünü cam bir kabın içerisine yerleştirin, toz şekeri üzerlerine eşit biçimde serpin.
  • Tümünün üzerini streç film ile kapatın, 2 saat kadar kabakların suyunu salması ve şekerleri içine çekmesi için kenarda bekletin.
  • Bir yağlı kâğıt içerisine kabakları koyun, ardından kâğıdı zarf biçiminde kapatarak Arzum Airtasty XL Sıcak Hava Fritözü’nün pişirme sepetine yerleştirin.
  • Cihazı 180°C’ de 30 dakikaya ayarlayın ve pişirmeyi başlatın.
  • Süre sonunda kabakları pişirme sepeti içerisinden alın, Arzum Airtasty XL Sıcak Hava Fritözü içerisine sığacak bir kap içerisine kabakları yerleştirin.
  • Sıcaklığı 200 °C’ye, süreyi de 10 dakikaya ayarlayın, kabakların üzeri karamelize olana dek pişirmeye devam edin.
  • Pişirme süresi sonunda kabakları bir tatlı tabağına alarak üzerine tahin gezdirin; son olarak küçük parçalar halinde kırdığınız cevizleri de üzerlerine serpiştirerek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler