Puan ver

  • 350 g kıyma (orta yağlı)
  • 50 g ceviz içi
  • 1 adet kuru soğan (büyük boy)
  • 2 diş sarımsak
  • ¼ bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ toz kırmızı biber
Dış Harcı İçin:
  • 400 g ince köftelik bulgur
  • 70 g irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • ½ çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • Genişçe bir karıştırma kabı içerisine köftelik bulgur, irmik ve sıcak suyu ekleyip iyice karıştırın ve bulgur suyu tamamıyla çekene ve şişene kadar üzerini streç film ile kapatıp bir kenara alın.
  • Ocağın üzerine genişçe bir tava alın, sıvı yağı orta ateşte hafifçe kızdırın.
  • Kızan yağa ince kıydığınız soğanları ve sarımsakları ekleyin, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salçaları ve bıçakla kıydığınız ceviz içlerini de ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Kavrulan karışım içerisine kıyma ve toz baharatları da ekleyerek yüksek ateşte kıymalar tüm suyunu çekinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kıymalar suyunu çektikten sonra, tereyağını da ekleyin, tüm karışım eşit bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tavayı ocaktan alın, sonrasında ince kıyılmış maydanozları da ekleyin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız iç harcı soğuması için başka bir geniş kaba alıp kenarda bekletin.
  • Arzum Stand Mikser’in karıştırma haznesi içerisine şişen bulgur karışımını ve dış harç için belirtilen malzemelerin tümünü ekleyin.
  • Karıştırıcı başlığını yerine yerleştirin, 4. hız kademesinde yaklaşık 5 dk tüm karışım homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yumurta şeklinde getirin, üst kısmından işaret parmağınızla bastırarak burgu şeklinde döndürerek kenarları 1-2 mm kalınlıkta olacak biçimde oyun.
  • Oyduğunuz boşluklara, hazırladığınız iç harçtan dışarıya taşmayacak şekilde bir tatlı kaşığı yardımı ile doldurun.
  • Uç kısmını işaret ve baş parmağınızın arasında hafifçe ortadan açık tarafa doğru bastırarak kapatın. Bu işlemi yaparken ellerinizi hafif şekilde ıslatarak daha rahat sonuçlar elde edebilirsiniz.
  • Tüm iç ve dış harcınız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Arzum Airtasty XL Sıcak Hava Fritözü’nün pişirme sepetini çıkarın ve üzerini bir fırça yardımı ile yağlayın. Köfteleri sıkıştırmadan yerleştirin.
  • Cihazı 200°C’ de 10 dakikada ayarlayıp pişirme işlemini başlatın.
  • Pişen içli köftelerinizi yanında bir limon ve dilediğiniz yeşillikler ile sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler