Puan ver

  • 800 g un
  • 350 ml su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Sıvı yağ (yoğurma ve mayalandırma için)
Pidenin üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • Pidenin üzeri için belirtilen malzemeleri (çörek otu hariç) bir kap içerisine alın, un tamamıyla çözülünceye kadar karıştırın ve sonraki aşamalarda kullanmak üzere kenara alın.
  • Arzum Stand Mikser’in karıştırma haznesi içerisine kuru maya, toz şeker ve 50 ml suyu ekleyin, bir çırpma teli ile şeker ve maya su içerisinde tamamen çözülünceye kadar karıştırın.
  • Haznenin üzerini bir bez ile örtün ve mayanın çalışması için 15 dakika kadar bekleyin.
  • Süre sonunda unu, tuzu ve kalan 300 ml suyu da ekleyip hazneyi yerine yerleştirin. Hamur kancasını taktıktan sonra tüm malzemeler karışıncaya kadar 1. hız kademesinde 2 dakika; sonrasında 4. hız kademesinde 15 dakika hamur homojen bir kıvam alana kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru hafifçe yağladığınız çalışma tezgâhı üzerine alın. Kısa bir süre daha eliniz ile yoğurup hamura yuvarlak bir şekil verin ve tekrar karıştırma haznesi içerisine alarak 90 dakika oda sıcaklığında mayalandırın.
  • Mayalanan pide hamurunu çalışma tezgâhı üzerine alın ve 6 eş parçaya bölün.
  • Arzum Airtasty XL Sıcak Hava Fritözü içerisine uygun 6 parça yağlı kâğıt hazırlayın. Hamur bezelerinden her birini yağlı kağıtların üzerine yerleştirin, eliniz ile eşit kalınlıkta ve kâğıttan taşmayacak biçimde pide hamurlarınızı açın.
  • Pidenin üzeri için hazırladığınız karışımdan bir 1-2 yemek kaşığı alarak hamurların üzerine eşit şekilde dağıtın.
  • Parmaklarınızın yardımı ile hamurun üst tarafından başlayarak bastırın ve ikişer parmak boşluk bırakarak bastırdığınız parmaklarınız ile pidede oluklar oluşturun. Aynı işlemi pideyi çevirerek tekrarlayın.
  • Çörek otunu pide üzerine dilediğiniz miktarda serpin.
  • Arzum Airtasty XL Sıcak Hava Fritözü’nün pişirme sepeti içerisine hazırladığınız pide hamurunu yağlı kâğıt ile birlikte yerleştirin.
  • Hazneyi tekrar yerine takıp ısıyı 190 °C’ye, süreyi de 12 dakikaya ayarlayıp pişirmeyi başlatın.
  • Her bir hamur bezesi için yukarıdaki adımları tekrarlayıp, pideleri sırasıyla pişirerek sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler