Puan ver

  • 500 g dana bonfile
  • 2 adet milföy hamuru
  • 250 g kestane mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 6 dilim füme kaburga
  • 1 yemek kaşığı tane hardal
  • 2 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber1 adet yumurta sarısı
  • Döküm veya çelik bir ızgara tavasını ocağın üzerine alıp iyice kızdırın.
  • Bonfilenin her yüzünü tuz ve karabiber ile ovalayın, ardından kızgın tava üzerinde her yüzeyi eşit bir biçimde mühürleyin. Sonrasında mühürlediğiniz eti tavadan alın.
  • Eti mühürlediğiniz tavaya ince kıydığınız mantarlarınızı da ekleyin.
  • Sırayla tereyağını, ince kıyılmış sarımsağı, kekik yapraklarını, tuzu ve karabiberi tavaya ekleyin. Mantarlar suyunu bırakıp tamamen çekene kadar orta kısık ateşte pişirin.
  • Çalışma tezgahınızın üzerine streç film açıp ortasına füme kaburgaları yan yana dizin.
  • Mantarlı karışımı kaburgaların üzerine ince bir tabaka halinde, homojen biçimde yayın.
  • Mühürlediğiniz bonfile parçasının her yüzeyini tane hardal ile sıvayın. Ardından mantarlı kaburga karışımın tam ortasına yerleştirin.
  • Tüm içeriği bir streç yardımı ile rulo haline getirip sıkıca sarın ve 10-15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Arzum Air Tasty’i ön ısıtma için 200 derecede 10 dakika çalıştırın.
  • Çalışma tezgahınızın üzerini hafifçe unlayın. Milföy hamurlarınızı bonfile parçasının boyutlarından daha geniş olacak şekilde merdane yardımı ile incelterek açın.
  • Soğutma işlemi tamamlanınca bonfileyi buzdolabından çıkarın.
  • Açılan milföyün ortasına streç içerisinden çıkarttığınız bonfile parçasını yerleştirin. Sonrasında ikinci milföy hamuru ile etrafını tamamen kaplayıp kenarlarını bastırarak iyice kapatın.
  • Isınan Arzum Air Tasty’nin pişirme haznesinin içerisine hazırladığımız Wellington’ı yerleştirin.
  • Üst kısmına bir bıçak yardımı ile çok derin olmayacak şekilde dilediğiniz aralıklarla çizikler atın.
  • Yumurta sarısını iyice çırpın. Bir fırça yardımı ile milföyün üzerine eşit bir şekilde sürün ve 200 derecede 20 dakika kadar pişirin.
  • Sürenin sonunda pişen Wellington’ı tezgâha alıp 5 dakika kadar dinlendirip dilediğiniz şekilde kesip servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler