Puan ver

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Manuel” modda çalıştırıp ön ısınma için bekletin.
  • Bu sırada soğanlarınızı ince bir şekilde kıyın, mercimek ve pirinçleri de yıkayarak kenara alın.
  • Ön ısınması tamamlanan Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizin haznesi içerisine zeytinyağını ekleyin, zeytinyağı kızmaya başladığında soğanları da üzerine ilave edin.
  • Soğanlar hafifçe renk alana dek bir spatül ya da tahta kaşık yardımı ile kavurun. Sonrasında üzerine domates salçasını da koyarak kavurmaya devam edin.
  • Hazne içerisine toz baharatları, kırmızı mercimeği ve pirinci de ekleyerek 1 dakika daha kavurun.
  • Cihazı “Çorba” fonksiyonuna alın, pişirme haznesi içerisine suyu da ekleyerek tüm içeriği güzelce karıştırın.
  • Cihazın kapağını yerleştirip basınç valfini kapalı konuma getirin; “Çorba” fonksiyonunun basınç miktarını “Düşük” olarak ayarladıktan sonra “Başlat” tuşuna basın ve çorbanızı 30 dakika pişirin.
  • Pişen çorbanızı bir kâse içerisine alın, dilerseniz üzerine tereyağı ve tatlı toz biber ile hazırladığınız bir sos ekleyerek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler