Puan ver

  • 1 kg taze barbunya
  • 10 – 12 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 3 adet küp şeker
  • 1 tutam maydanoz yaprağı
  • 2 su bardağı su
  • ½ çay bardağı dolmalık kuş üzümü
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Manuel” modda çalıştırıp ön ısınma için bekletin.
  • Bu sırada arpacık soğanları soyup bütün halde bırakın, sarımsakları ince ince kıyın, havuçlarınızı soyarak halka biçiminde kesin ve son olarak domateslerinizin kabuklarını soyarak küçük küpler halinde kesin.
  • Kuş üzümlerinizin üzerine ılık su ekleyerek, şişmeleri için bir kenara alınız.
  • Ön ısınması tamamlanan cihazınızın haznesi içerisine zeytinyağını ekleyin, zeytinyağı kızmaya başladığında arpacık soğan ve sarımsakları da üzerine ilave edin.
  • Soğanlar hafifçe renk alana dek bir spatül ya da tahta kaşık yardımı ile ara ara karıştırarak kavurun. Renk alan soğanların içerisine havuçları ve domates salçasını da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Baklagil” moduna alıp; pişirme haznesi içerisine domatesleri, şişen kuş üzümlerini, küp şekeri, tuzu, karabiberi ve barbunyaları da ekleyerek cihaz kapağını kapatın.
  • Basınç valfini kapalı konuma getirip “Başlat” tuşuna basın.
  • Pişirme tamamlandığında pilakiyi kayık bir tabak içerisine alın, üzerine ince kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler