Puan ver

  • 500 g kuşbaşı dana eti
  • 350 g aşurelik buğday
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 bardak su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • Buğdayları suda yıkayın, ardından iyice süzdürün.
  • Pişirme haznesine sırasıyla etleri, buğdayları, tereyağını, tuzu ve suyu ekleyerek kapağı kapatın. (Etler haznenin alt kısmında kalmalı.)
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Basınçlı Pişirme” moduna alıp süreyi 75 dakikaya ayarlayın ve başlat butonuna basın.
  • Sürenin bitiminde buharı boşaltıp kapağını açın.
  • Tahta bir kaşık veya plastik bir patates ezme aleti yardımıyla pişirme haznesi içerisindeki buğday ve etleri dairesel hareketler ile ezerek karıştırın. Bu işleme karışımın içerisinde sanki kaşar peyniri eritmişsiniz gibi sünen bir görüntü oluşana kadar devam edin.
  • Keşkek kıvamını aldıktan sonra, küçük bir tavada kalan tereyağını eritip kızdırın. Kuru baharatları da ilave edin. Tüm karışımı hafif kızdırarak üzerine dökeceğiniz sosunu hazırlayın.
  • Çukur bir tabakta istenilen miktarda keşkeğin üzerine hazırladığınız sostan gezdirip servis edin.
İlgili Ürünler