Puan ver

  • 500 g kıyma
  • 120 g kırık pirinç
  • 120 g domates (küp küp dilimlenmiş)
  • 10 adet dolmalık biber
  • 1 adet soğan (ince kıyılmış)
  • 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 bardak su
  • Biberlerin üst kısımlarını kesin, yıkayın ve kenara alın.
  • Soğanları ve sarımsakları soyarak bir doğrayıcı veya bıçak yardımı ile ince kıyım doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve fındık büyüklüğünde küçük küpler olarak doğrayın.
  • Tüm malzemeleri bir kap içerisinde homojen bir karışım olana kadar elle karıştırın.
  • Hazırladığınız iç malzemeyi biberlerin içerisine çok fazla sıkıştırmadan ve taşırmadan doldurun.
  • Doldurduğunuz biberleri Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nin iç haznesine dizerek, isteğe bağlı olarak domates veya kesmiş olduğunuz biberlerin baş kısımlarını biberlerin üzerine yerleştirin.
  • Bir bardak suyu hazneye döküp, kapağını kapatın.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Tencere Yemeği” moduna alıp, süreyi 10 dakika olarak ayarlayın ve başlat butonuna basın.
  • Sürenin bitiminde pişirici içerisindeki buharı boşaltıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dolmaları servis edin.
İlgili Ürünler