Puan ver

  • 800 g kuzu gerdan
  • 14 adet arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 dal taze kekik
  • 1 dal biberiye
  • 500-600 ml et suyu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’yi “Sote” ayarında 170 derecede ısıtın.
  • Kuzu etlerinizi 3-4 cm büyüklüğünde olacak şekilde doğrayın.
  • Daha sonra etleri, zeytinyağı ile her tarafı renk alacak şekilde 5-6 dakika pişirin.
  • Dış kısımları pişen etlerinizi ayrı bir tabağa alıp haznenin içerisine soğan, sarımsak, havuç ve defne yaprağını ilave edin.
  • Tüm sebzeler karamelize olana kadar kavurun.
  • Etlerinizi ekleyip nar ekşisi, pekmez, tuz, biber, kekik, biberiye ve patatesleri de ilave edin.
  • Önceden hazırlamış olduğunuz et suyunu da ekleyip, Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Tencere Yemeği” moduna alın.
  • Tüm içeriği 30 dakika boyunca kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
İlgili Ürünler