Puan ver

  • 250 g kuzu kıyma (orta yağlı)
  • 750 g dana kıyma (orta yağlı)
  • 2 adet kuru soğan
  • ¼ bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 adet orta boy soğanı bir kap içerisine rendeleyin, rendelenmiş soğanları avuç içinizde sıkarak acı suyundan arındırın ve bir karıştırma kabı içerisine alın.
  • Rendelenen soğanların üzerine dana ve kuzu kıymasını, galeta ununu, ince kıyılmış maydanoz yapraklarını ve toz baharatları ekleyin ve eşit bir karışım olana dek el yordamı ile 3-4 dakika kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcının üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Dinlemiş köfte harcını çalışma tezgahına alın ve içerisinden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinizde yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırarak bir parmak kalınlığında yassılaştırın.
  • Arzum Techno Grill Dijital Izgara ve Tost Makinesi’ni prize takarak ısı ayarını maximum seviyeye getirin. Kapağı kapalı bir biçimde termostat ışığı yeşil yanana dek ön ısıtma için bekleyin.
  • Ön ısıtma bittiğinde, ızgara kapağını 180° açıp pişirme plakaları üzerine hazırladığınız köfteleri dizin.
  • Köftelerin her iki yüzünü 5’er dakika pişecek şekilde ara ara çevirerek pişirin.
  • Pişen köftelerin yanına ızgarada hazırlanan yeşil biber ve domatesleri ekleyerek sıcak bir biçimde servis yapabilirsiniz.
İlgili Ürünler