Puan ver

  • 400 g bonfile
  • 500 g patates
  • ½ soğan (rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • ¼ tatlı kaşığı kekik
  • ¼ tatlı kaşığı karabiber
  • ¼ tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Sarımsaklı süzme yoğurt
  • Domates sosu
  • Bonfile etinizi jülyen biçimde doğrayın ve marine için gereken tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın. Karışımı hazırlarken 1 yemek kaşığı sıvı yağı ayırmayı unutmayın.
  • Etleri hazırladığınız karışım içine koyarak 2-3 saat boyunca dinlendirin.
  • Arzum Airtasty XL Sıcak Hava Fritözü’nün sepeti içerisine sığacak ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin. İçerisine marine ettiğiniz etleri dizin.
  • Etleri 190°C’de 5 dakika boyunca kızartın.
  • Kızaran etlerin üzerine ¼ su bardağı su ekleyerek 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Patatesleri soyun ve ince bir biçimde, kibrit çöpüne benzeyecek şekilde kesin.
  • Patateslerin üzerine ayırdığınız sıvı yağı ve tuzu dökün. Tümünü Arzum Airtasty XL Sıcak Hava Fritözü’nün içerisine alın ve 190°C’de 15 dakika boyunca kızartın. Birbirlerine yapışmaması için pişirmenin yarısında sepeti çıkarın ve tüm içeriği sallayın.
  • Pişen patatesleri genişçe bir tabak içerisine alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin.
  • Patates ve yoğurt üzerine pişirdiğiniz etleri dizin, ardından domates sosunu da ilave ederek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler