Puan ver

  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ tatlı kaşığı karabiber
  • ½ tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • ¼ tatlı kaşığı tarçın
  • 1/5 tatlı kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • 1 su bardağı tiftiklenmiş tavuk
  • ½ su bardağı badem
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı baldo pirinç
Hamuru için:
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • ¼ su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • Pirinçleri nişastasından ayırmak için iyice temizleyin, sonrasında üzerini geçecek kadar sıcak su dökün ve 15-20 dakika boyunca bu su içerisinde bekletin.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Sote” modunda ve sıcaklığı 170°C olacak biçimde ayarlayın.
  • Cihazın haznesi içerisine tereyağını ekleyin, ardından dolmalık fıstık ve bademi de ilave ederek kavurun.
  • Kavrulmuş fıstık ve bademlerin üzerine öncelikle kuş üzümlerini, sonrasında suda beklettiğiniz ve süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyin. Pirinçlerin rengi dönene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Pirinçlerin üzerine baharatları, tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyerek bir tur karıştırın.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Pilav” moduna ve süresini 15 dakikaya ayarlayın. Cam kapağı kapatıp, pilavın suyunu çekene dek pişmesini bekleyin.
  • Süre sonunda hazırlamış olduğunuz tavuğu da pilavın içerisine ilave edin ve karıştırın. Pişirme işlemi bitince pilavın üzerine havlu kâğıt koyun ve demlenmesini sağlayın.
  • Pilavın hamurunu hazırlamak için yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurun.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici haznesinin içerisini yağlayın ve bademleri yerleştirin.
  • Hazırladığınız hamuru açarak haznenin içerisine, yarısını kaplayacak biçimde yerleştirin.
  • Pilavı, hazırladığınız hamur yatağının üzerine ekleyin ve diğer hamur ile üzerini kapatın. İki hamur arasında boşluk olmamasına lütfen özen gösterin.
  • Cihazı “Kek” moduna alın ve basınç kapağını kapatarak pişirmeyi başlatın.
  • Pişirme süresi tamamlandığında hazneyi cihazdan çıkarın, üzerini geniş bir tabak ile kapatın ve hazneyi ters çevirerek perde pilavınızı çıkarın.
  • Perde pilavını dilerseniz bütün olarak, dilerseniz de dilimlere ayırarak servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler