Puan ver

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı mantı
  • 2,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 litre su
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Sote” modunda ve sıcaklığı 170°C olacak biçimde ayarlayın. İçerisine sıvı yağ ekleyin.
  • Hazne içerisine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Soğanların rengi değişmeye başladığında unu, domates salçasını, biber salçasını ve naneyi ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Sonrasında üzerine 1,5 litre suyu yavaşça dökün, bu sırada içeriği karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Su kaynamaya başladığında tuzu, nohutu ve mantıyı da karışıma ekleyin.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Çorba” moduna getirin, basınç kapağını kapatın ve süreyi 10 dakikaya ayarlayarak pişirmeyi başlatın.
  • Pişirme işlemi bittikten sonra basınç valfini kaldırarak hazne içerisindeki basıncı boşaltın ve kapağı açın.
  • Bir kâse içerisine aldığınız çorbanızın üzerine kuru nane ve pul biber ekleyerek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler