Puan ver

  • 600 g balık
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet köy biberi
  • 2 adet doğranmış domates
  • 4 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ tatlı kaşığı pul biber
  • ¼ tatlı kaşığı karabiber
  • ¼ tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 somun ekmek
  • Turşu
  • Balıkları kılçığından ve derisinden ayırarak temizleyin.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Sote” modunda 170°C’ye ayarlayın.
  • Hazne içerisine zeytinyağını, küp küp doğramış olduğunuz kapya biberi, yeşil biberi ve sarımsağı ekleyin.
  • Tüm malzemeleri 1-2 dakika boyunca çevirerek pişirin.
  • Karışımın üzerine önceden temizlemiş olduğunuz balıkları dizin. Sonrasında balıkların rengi değişinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Küp biçiminde doğranmış domatesleri de hazne içerisine ekleyin.
  • Pişmeye başlayan balıkları kaşığınız yardımı ile küçük parçalara ayırarak karıştırmaya devam edin.
  • En son baharatları da ilave edin ve tüm içeriği tekrar karıştırın.
  • Bir somun ekmeğin yarısını alın ve ekmeği ortasından ikiye ayırın.
  • Hazırlamış olduğunuz kokoreci ekmeği arasına dökülmeyecek biçimde koyun ve bir tabağa alın. Tabağın yanına dilediğiniz türde turşuyu ekleyerek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler