Puan ver

Pandispanya için:
  • 8 yumurta (sarısı/beyazı ayrılmış)
  • 240 g toz şeker
  • 180 g un
  • 100 g badem
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
  Pasta kreması için;
  • 400 g taze çilek
  • 350 g krema
  • 250 g beyaz çikolata
  • 50 g tereyağı
  Beyaz çikolatalı tereyağı kreması için;
  • 350 g tereyağı (yumuşak)
  • 150 g beyaz çikolata
  • 75 g pudra şekeri
  • ½ çay kaşığı vanilya aroması
  Süsleme için;
  • Taze çilek (isteğe bağlı)
  • Badem (isteğe bağlı)
  • Beyaz çikolata (isteğe bağlı)
  • Arzum Mini Fırın’ınızı ön ısınma için fanlı olarak 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisi üzerine düz yuvarlak kek kalıbınızı yağlayarak yerleştirin ve bir kenara alın.
  • Bademlerinizi Arzum Mutfak Robotu yardımı ile toz haline gelene dek parçalayın ve pandispanya hamurunda kullanmak üzere kenara alınız.
  • Arzum Crust Mix Neo Stand Mikser’in karıştırma haznesi içerisine yumurta beyazlarını ekleyin ve çırpıcı başlığı yerine takıp 4. kademede yumurta beyazlarını köpük haline gelene kadar çırpın.
  • İşlem sonunda çırpıcı başlığı çıkarıp, karıcı başlığı takın. Ardından yumurta sarılarını, unu, kabartma tozunu, badem tozunu, vanilya aromasını ve tuzu da ekleyerek tüm içeriği homojen bir karışım elde edene dek karıştırın.
  • Karışımı kek kalıbına aktarıp önceden ısıttığınız fırının orta rafında 30 – 35 dakika kadar pişirin. Sürenin sonunda fırından aldığınız kalıbı 10 dakika bir kenarda dinlendirin, sonrasında keki kalıptan çıkararak fırın teli üzerine alın.
  • Bu sırada mikrodalga fırın için uygun olan bir kap içerisine 250 g beyaz çikolata, 50 g tereyağı ve 100 g kremayı ekleyin. 20’şer saniyelik periyotlarla tüm içeriği 4 tur boyunca mikrodalgada eritin. Her turda kabı mikrodalgadan çıkararak karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra pasta kremasında kullanmak üzere içeriği bir kenara alın.
  • Arzum Crust Mix Neo Stand Mikser’in karıştırma haznesi içerisine 250 g kremayı koyun, ardından çırpıcı başlığı yerine yerleştirin. Kremayı 6. hız kademesinde, krema tamamen karışana kadar 5 dakika boyunca çırpın.
  • Beyaz çikolatalı karışımı bir spatula yardımı ile çok hareket ettirmeden homojen biçimde karıştırın, sonrasında karışımı bir sıkma poşeti içerisine alarak buzdolabına bırakın.
  • 6 adet çileği ve çeyrek su bardağı suyu Arzum Mutfak Robotu yardımı ile çilek suyu haline getirin. Kalan çilekleri ise süsleme için kenara alın.
  • 150 g beyaz çikolatayı mikrodalga için uygun bir kap içerisine alın, ardından 20’şer saniyelik 4 turda mikrodalgada eritin.
  • Yumuşak tereyağını Arzum Crust Mix Neo Stand Mikser’in karıştırma haznesi içerisine alın ve çırpıcı başlığı cihaza takın. Tereyağını 6. hız kademesinde yaklaşık 2 dakika çırpın. Tereyağı istediğiniz kıvama ulaştığında hazne içerisine pudra şekeri, vanilya aroması ve erimiş beyaz çikolatayı da ekleyerek aynı hızda 2 dakika daha çırpmaya devam edin.
  • Oda sıcaklığındaki pandispanyayı yatay biçimde tam ortadan ikiye ayırın.
  • Taban parçası üzerine bir fırça yardımı ile hazırladığınız çilek suyunu tüm yüzeye eşit olacak biçimde sürün.
  • Daha sonra soğumaya bıraktığınız pasta kremasını taban üzerine eşitçe dağıtın, krema katmanı üzerine doğradığınız çilekleri yerleştirin. Üst katmanın daha iyi tutabilmesi amacıyla çileklerin üzerine ince bir katman daha pasta kreması ekleyin.
  • Pandispanyanın ikinci parçasını iç kısmı yukarı gelecek biçimde, kremalı yüzeyin üzerine ortalayarak yerleştirin.
  • Üzerine tekrar çilek suyu sürdükten sonra bir spatula yardım ile pastanın üst tarafını ve kenarlarını tereyağlı krema ile dilediğiniz biçimde kaplayın.
  • Süsleme için çilek ve rendelenmiş beyaz çikolata kullanın. Pastanın kenarlarını ise ince bir biçimde doğradığınız bademler ile kaplayın.
  • Son olarak pastanın üzerini bozmayacak biçimde her yerini streç film ile kaplayarak dağılmaması amacı ile 1 saat kadar buzdolabında bekletiniz.
  • Servisi dilediğiniz biçimde yapabilirsiniz.
İlgili Ürünler