Puan ver

  • 250 g tereyağı
  • 500 g tel kadayıf
  • 500 ml su
  • 1,5 L süt
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Bir sos tenceresi içerisine sütü, suyu ve toz şekeri alın; tüm içeriği orta ateşte tamamen eritip şerbet kıvamı alana kadar 7-8 dakika kadar karıştırın.
  • Şerbet dilediğiniz kıvama geldikten sonra, ocaktan alın ve soğuması için bir kenara alın. Soğuduktan sonra ise buzdolabında bekletin.
  • Arzum Cookart Maxi Fırın’ı ön ısınma için 180°C’ye ayarlayın ve çalıştırın.
  • Fırının kare tepsisi içerisine tel kadayıfları alın, eriyen ve oda sıcaklığına gelen tereyağını da üzerlerine gezdirin.
  • Ceviz içlerini bir doğrayıcı yardımı ile küçük parçalar haline getirin.
  • Tereyağlı kadayıflardan dilediğiniz büyüklükte parçalar alarak avucunuzun üzerine düz bir biçimde yerleştirin.
  • Kadayıfın ortasına istediğiniz kadar ceviz içini alın ve tıpkı bir yaprak sarma sarıyormuşçasına sarın. Bu işlemi tüm kadayıflar için tekrarlayın ve kare bir tepsinin içerisine dizin.
  • Önceden ısıttığınız Arzum Cookart Maxi Fırın’ın orta rafına tepsiyi yerleştirin, ısıyı 180°’ye süreyi ise 30 dakikaya ayarlayarak pişirmeyi başlatın.
  • Süre sonuna geldiğinizde ve kadayıflar altın rengini aldığında tepsinizi fırından çıkarın.
  • Sıcak kadayıfın üzerinde buzdolabında soğuyan şerbeti yavaşça ve eşit bir biçimde ilave edin.
  • Kadayıfları bir tatlı tabağı içerisine alın, üzerine kırık ceviz ve kaymak ekleyerek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler