Puan ver

  • 4 adet fileto mezgit
  • 8-10 adet kuşkonmaz
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 4-5 dal bezelye filizi (isteğe bağlı)
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz beyaz biber
  • Fileto mezgitleri bir karıştırma kabı içerisine alın ve içerisine sırasıyla 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı beyaz toz biberi ekleyin.
  • Eklediğiniz malzemeleri fileto üzerine eşit olacak biçimde ovalayarak yayın, ardından kenara alın.
  • Aynı işlemi kuşkonmazlar için tekrarlayın.
  • Arzum Air Tasty XL Sıcak Hava Fritözü‘nü ön ısıtmaya almak için ısıyı 200 dereceye, süreyi de 5 dakikaya ayarlayın, “Başlat” tuşuna basarak işlemi başlatın.
  • Ön ısınma bittiğinde kuşkonmazları pişirme haznesi içerisine yerleştirin, ısıyı 200 dereceye, süreyi de 18 dakikaya ayarlayın, “Başlat” tuşuna basarak pişirmeyi başlatın.
  • Pişirme süresinin 6. dakikasına geldiğinizde, pişirme sepetini çıkarın ve fileto balıkları derili kısımları üstte kalacak şekilde kuşkonmazların üzerine yerleştirerek pişirmeye devam edin.
  • Pişirme bitimine 5 dakika kala Arzum Air Tasty XL Sıcak Hava Fritözü’nün haznesini çıkararak fileto balıkları ters çevirin, ve hazneyi yerine yerleştirerek pişirmeye devam edin.
  • Bir kap içerisine limon kabuklarını acı kısımlarını almayacak biçimde rendeleyin.
  • Pişirme sona erdiğinde kuşkonmazlar altta, balıklar üstte kalacak şekilde tüm içeriği bir servis tabağına yerleştirin.
  • Üzerlerine rendelenmiş limon kabuklarını, köz biberleri ve dilerseniz bezelye filizlerini ekleyerek servis yapabilirsiniz.
İlgili Ürünler