Puan ver

  • 30 g nişasta
  • 180 g un
  • 500 g donuk mezgit
  • 500 g donuk patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • 1 şişe soda
  • Donmuş mezgitleri çözdürdükten sonra iki parmak kalınlığındaki şeritler halinde kesin ve havlu kâğıt ile iyice kurulayın.
  • Belirtilen unun yarısını ve nişastayı derin bir kapta karıştırın, kalan un ve baharatları ise başka bir kap içerisinde soda ile iyice karıştırın.
  • Arzum Airtasty Sıcak Hava Fritözü’nün sepeti içerisine uygun bir pişirme kâğıdı yerleştirin.
  • Kuruladığınız mezgitleri önce un/nişasta karışımına, ardından sodalı karışıma, sonrasında tekrar un/nişasta karışıma bulayın.
  • Cihazın sepetinin içerisine sıkışık olmayacak biçimde hazırladığınız mezgitleri yerleştirin.
  • 200°C’de 7 dakika boyunca pişirin, süre sonunda mezgitlerin diğer yüzünü çevirin ve 7 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Pişen mezgitleri bir tabağa alın ve soğumaması için üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın.
  • Patatesleri derin bir kap içerisine alın; üzerlerine sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız patatesleri Arzum Airtasty Sıcak Hava Fritözü’nün sepeti içerisine alın, sıcaklığı 200°C’ye süreyi ise 30 dakikaya ayarlayarak pişirmeyi başlatın. Arada pişirme sepetini çıkarıp sallamayı ihmal etmeyin.
  • Pişen patatesleri ve mezgitleri kayık bir tabak içerisine alın, yanına dilediğiniz sosu ekleyerek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler