Puan ver

  • 1 kg tavuk kanat
  • 60 g tereyağı
  • 5-6 dal Frenk soğanı
  • ½ yemek kaşığı sarımsak tozu
  • ½ yemek kaşığı tütsülenmiş tatlı paprika
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 10 ml Worcestershire sos
  • 120 ml Sriracha biber sosu
  • Tavuk kanatlarını derin bir kabın içerisine alın, üzerine belirtilen toz baharatları ve sıvı yağı ekleyerek tüm içeriği homojen halde olacak şekilde karıştırın. Üzerlerini kapatın.
  • Tavukların marine olabilmesi adına 30-45 dakika buzdolabında bekletin.
  • Arzum Airtasty Sıcak Hava Fritözü’nü ön ısıtma için 200°C’ye ayarlayın ve 5 dakika bekleyin.
  • Süre sonunda marine ettiğiniz tavuk kanatlarını pişirme sepeti içerisine sıkışık olmayacak biçimde yerleştirin.
  • Isıyı 180°C’ye süreyi ise 25 dereceye ayarlayarak pişirmeyi başlayın. Aralarda sepeti çıkararak tavukları ters düz etmeyi ihmal etmeyin.
  • Pişirme süresi bittiğinde, ısıyı 200°C’e ayarlayın ve 15 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Tavuklar pişerken bir tava içerisinde tereyağını eritin. Üzerine Worcestershire ve Sriracha sosunu ekleyerek eşit bir karışım halini alana dek karıştırın.
  • Pişen tavuk kanatlarını hazırladığınız sosun içerisine alın ve tüm yüzeyleri bu sos ile kaplanana kadar karıştırın.
  • Frenk soğanlarını ince biçimde kıyın ve servis tabağına aldığınız soslu kanatların üzerine serpin.
İlgili Ürünler