Puan ver

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet tortilla ekmeği (30 cm)
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 2 – 3 yaprak marul
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  1. Tavuk göğüslerini iki parmak kalınlığında şeritler olacak biçimde keserek bir karıştırma kabı içerisine alın.
  2. Üzerine 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyerek marine edin. Tüm içeriği bir karıştırma kabı içerisine alarak buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
  3. Tavukları beklerken patlıcan, kabak ve domatesleri birer parmak kalınlığında halkalar halinde kesin.
  4. Üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek hafifçe karıştırın.
  5. Arzum Izgara ve Tost Makinesi’nin ısı ayar düğmesini “Max.” seviyesine getirerek, termostat ışığının yeşile dönmesini bekleyin.
  6. Izgara plakaları ısındıktan sonra kapağını kaldırarak, tavukları üzerlerine yerleştirin.
  7. Kapağı kapatarak tavukların iki yüzünü de eşit şekilde, 8-10 dakika sürecek biçimde çift taraflı ızgara yapın.
  8. Tavukların ardından sebzeleri de ızgara plakaların üzerine yerleştirip kapağını kapatın. Sonrasında 3-5 dakika arasında sebzelerde ızgara izi oluşana kadar pişirin ve kenara alın.
  9. Tortilla ekmeklerini çalışma tezgâhı üzerine alın.
  10. Tortillanın size yakın olan kısmına önce marul yapraklarını, sonra ızgara tavukları ve ızgara sebzeleri ekleyerek sıkı bir şekilde kenarlarını içeriye doğru katlayarak dürüm şeklinde sarın.
  11. Hazırladığınız dürümleri çapraz şekilde ortadan ikiye keserek servis tabağına alın.
  12. Arzum Airtasty XL Air Fryer Sıcak Hava Fritözü ile hazırladığınız patates kızartmalarını da tabağın yanına ekleyerek servisi tamamlayabilirsiniz.
İlgili Ürünler