Puan ver

  • 600 g dana kaburga
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4-5 dal taze kekik
  • 1-2 dal biberiye
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı  tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • Kemikli dana kaburganızı 4-6 cm’lik büyüklüklerde olacak şekilde doğrayın.
  • Sarımsak ve soğanı rendeleyin.
  • Geniş bir kaba rendelenmiş soğan ve sarımsakları, zeytinyağını, taze ve kuru baharatlarla birlikte etlerinizi de ekleyip karıştırarak 1 gece dolapta marine edin.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Sote” ayarına alıp, 170 derecede kereviz saplarını ve havucu tereyağı ile kavurun.
  • Marine etlerinizi karışıma ilave edin, ardından 1 bardak kemik suyunu da hazne içerisine boşaltın.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Yavaş Pişirme/Tandır” moduna alın ve 4 saat boyunca pişmeye bırakın.
  • Pişirme işlemi bittikten sonra basıncını boşaltıp kapağı açabilirsiniz.
İlgili Ürünler