Puan ver

  • 3 adet ayva
  • 4-6 adet karanfil
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su ½ limon
  • Manda kaymağı (dilediğiniz miktarda)
  • Ayvaları iyice temizleyip kabuklarını soyun ve ortadan ikiye ayırın. Bir kaşık ya da bıçak yardımı ile ortalarından çekirdek kısımlarını çıkarın.
  • Hazırladığınız ayvaları kararmaması ve hafif mayhoş bir tat vermesi için yarım limon ile ovalayın. Sonrasında bir kap içerisine su ile birlikte bırakın.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nin pişirme haznesine önce ayva kabuklarını yerleştirin, sonrasında ayvaları üzerlerine dizin.
  • Tüm ayvaların üzerine eşit biçimde toz şeker serpin.
  • Çıkarttığınız ayva çekirdeklerini, karanfilleri ve 1 bardak suyu da hazne içerisine ekleyip cihazın kapağını kapatın.
  • Basınç valfini kapalı konuma getirin, cihazı “Basınçlı Pişirme” moduna alıp “Başlat” tuşuna basın.
  • Süre sonunda basınç valfini açık konuma alın ve buharı boşaltın.
  • Buhar boşaldıktan sonra cihazı “Manuel” moda getirip süreyi 15 dakikaya ayarlayın. Cam kapağı kapatıp “Başlat” tuşuna basın. (Daha yoğun bir şerbet isterseniz, süreyi istediğiniz kıvama gelene kadar beşer dakika arttırabilirsiniz.
  • Pişirme süresinin sonunda ayvalarınızı bir servis tabağına alın ve ayvaların oda sıcaklığına gelmesini bekleyin; oda sıcaklığına ulaştığında ise soğuması için buzdolabına koyunuz.
  • Hazne içerisinde kalan şerbeti de servis sırasında kullanmak için bir kaba alıp soğutun.
  • Soğuyan ayvalarınızın üzerine dilediğiniz miktarda manda kaymağı ve şerbet ekleyerek servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler