Puan ver

Pizza hamuru için;

  • 1+3/4 bardak un (250 gr)
  • 2/3 bardak su (185 ml)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 kaşık zeytinyağı

Sosu için;

  • 1,5 bardak domates rendesi
  • 1 kaşık domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 yaprak fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam şeker

Tarifte kullanılan ekstra malzemeler;

  • 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gr küp beyaz peynir
  • 200 gr konserve mısır
  • 8 adet dilimlenmiş mantar
  • 100 gr dilimlenmiş siyah zeytin
  • Roka dilimleri
  • Mayayı, ılık su ve şekeri Arzum Stand Mikser haznesine koyun, maya ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı üzeri kapalı olarak yüzeyi kabarcıklar oluşana kadar bekletin.
  • Un, tuz ve zeytinyağını içine ekleyip, yoğurucu aparat ile 3. kademede hamur yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun.
  • 1 kaşık zeytinyağı ile yağladığınız büyük bir kabın içine hamuru koyun ve üzerini örtün. Hamur iki katına çıkana kadar dinlendirin.
  • Bütün sos malzemelerini Arzum El Blender’ı ile parçalayıp tavaya alın.
  • 10 dakika kısık ateşte kaynatıp suyun 3’te 1’i kalana kadar pişirin.
  • Hamuru 4’e bölün.
  • Böldüğünüz hamuru merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açtıktan sonra, üzerine sostan bolca gezdirin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri, mantar, zeytin, mısır ve küpler halinde doğranmış beyaz peyniri ekleyin.
  • 3. kademede alt-üst fonksiyonda önceden ısıtılmış Arzum Maxi Grill Pro Multi Fonksiyonel Pişirici’nin tel aksesuarı ile üzeri kızarana kadar üstü kapalı şekilde pişirin.
  • Taze roka ile servis edin.
İlgili Ürünler