Sos Tarifleri
Lezzetli yemeklerin vazgeçilmez arkadaşı kesinlikle ev yapımı soslardır. Tuzlu veya tatlı, pürüzsüz veya tıknaz, sıcak veya soğutulmuş soslar eşliğinde özenle hazırlanmış yemekler çok daha leziz hale gelebilir. Tavuk yemeklerinin, ev yapımı dondurmaların ve birçok iyi yemeğin sırrı iyi bir sostur. Tatlı soslar, ekşi soslar ve acı soslar gibi çeşitlere ayrılabilen sos çeşitleri, evde bulunan malzemeler ile kolayca yapılabilecek tariflerdir. Soslarınızı hazırlarken ise Arzum mutfak robotu, blender, doğrayıcı gibi ürünleri kullanabilirsiniz.
Evde Yapılabilecek Soslar
Soslar, yeme alışkanlıklarımızın temeline oturdu diyebiliriz. Makarnalar, kızartmalar, salatalar, tatlılar, atıştırmalıklar derken, hemen hemen sossuz hiçbir şey yemez olduk. Hazır şekilde paketlenip marketlerde satılan hazır soslar, maalesef uzun ömürlü olması adına birçok katkı maddesi içermektedir. Peki bu tadına alıştığımız, sofralarımızdan eksik etmediğimiz sosları evde yapmak mümkün mü?
Gerekli malzeme ve tarif ile tıpkı market sosları gibi bir sos karışımı elde etmeniz mümkün. Evde yapılabilecek sos tarifleri ile ister tatlılarınıza ister hamur işlerinize isterseniz de atıştırmalıklarınızla birlikte tüketmek için soslar hazırlayabilirsiniz. Pişirilmesi gereken soslar için ise Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici kullanabilirsiniz.
Ev Yapımı Soslar Nasıl Tüketilebilir?
Soslar, bir yemeğin hazırlanma aşamasında kullanılabildiği gibi yemeğin servisi sırasında üzerine dökülmek veya yanında servis edilme suretiyle de kullanılmaktadır. Tıpkı hazır soslar gibi ev yapımı soslar da tek başına tüketilmeye uygun değildir. Ana yemeğe lezzet, tat ve koku kazandıran soslar, aperatif yiyeceklerin de daha lezzetli hale gelmesi için kullanılabilir. Bununla birlikte çikolata sosu, karamel sosu, meyve sosu gibi soslar da tatlı sunumlarında servis edilirken, kahvaltı öğününde sunulmak üzere kahvaltılık soslar da evde rahatça hazırlanabilir.
Gastronomi alanında kullanılan ve yemek aromalarının temelini oluşturan 5 çeşit ana sos vardır. Geriye kalan tüm soslar bu 5 ana sosun çeşitlendirilmesi ile oluşmuştur. Bu ana soslar; beşamel sos, espanyol sos, velute sos, domates sos ve hollandez sostur.
5 sosun evrilmesiyle oluşan diğer soslar yemeklerinizde bazen iki ana sosun birleşimini tattırırken bazen de elde ettiği karışımla size çok farklı deneyimler yaşatabilir. Ancak ne olursa olsun, temeli oluşturan bu 5 sosu çok iyi tanımanız gerekir. Böylece yemeklerinizde kullanacağınız soslara karar vermeniz kolaylaşacak ve yemek yapma konusunda bir adım ileride olacaksınız.
Arzum Mutfak Aletleri ile Kıvamında Soslar Hazırlayın
Mükemmel sos hazırlamanın en büyük püf noktası, malzemelerin en ince haline geldiğinden emin olmaktır. Arzum blender ve doğrayıcı sayesinde malzemelerinizi istediğiniz inceliğe getirebilir, mikser sayesinde birbirine iyice karışmalarını sağlayabilirsiniz.
Sos Tarifleri kullanılan tarifler
Gösterilen sonuç sayısı: 4
Gösterilen sonuç sayısı: 4