Puan ver

  • 500 g somon
  • 300 g brokoli
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet limon (suyu)
  • 3-4 adet taze kekik
  • 5-6 adet tane karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 8 diş  kuşkonmaz
  • Yarım limon
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nin içerisine 1 litre kadar suyu koyup içerisine defne yaprağı, limon, tane karabiber, taze kekik ve sarımsağı ekleyin.
  • Buharda pişirme telini koyduktan sonra somon balıklarını su ile temas etmeyecek biçimde telin üzerine yerleştirin.
  • Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nizi “Buharda Pişirme” moduna alıp kapağını kapatın.
  • 15 dakikaya ayarlayıp, pişmeye bırakın.
  • İşlem bittikten sonra basıncı boşaltın, kapağı açıp balıkları kenara alın.
  • Kuşkonmaz ve brokolileri de birlikte aynı şekilde pişirin.
  • Kuşkonmaz için 4 dakika, brokoli için 6 dakika yeterli olacaktır.

Sosu için:

 
  • Hardalı bir kaba alın, zeytinyağını yavaş yavaş çırpma teli yardımı ile karıştırarak hardala ilave edip tüm karışımın homojen bir kıvama gelmesini sağlayın.
  • Limon suyunu, tuzu ve biberi ekleyin.
  •  Sosunuzu sebze ve balık ile tüketebilirsiniz.
İlgili Ürünler