Açıklama
Lahmacun tarifi Doğu Anadolu’ya özgü bir yemek olarak bilinir. Yakın bir tarihte tanınır hale gelmiş olsa da aslında 5000 yıllık bir geçmişe sahiptir. İlk defa ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmese de kimi kaynaklara göre Levant kökenli olduğu söylenirken kimi kaynaklarda Babil kökenli olduğu dile getirilir. Şanlıurfa’nın kıymalı ekmeği şeklinde de isimlendirilen lahmacun 1960’lı yıllarda Doğu’dan tüm ülkeye yayılmıştır. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen bu lezzet günümüzde hemen herkes tarafından bilinmekte ve sevilmektedir.
Kıymalı harç ve hamurun birleşmesi ile tamamlanan lahmacun tarifini hazırlık aşamasında Arzum Doğrayıcı, hamur yapımında Arzum Stand Mikser ve pişirme aşamasında Arzum Maxi Grill Pro Multi Fonksiyonel Pişirici’yi kullanarak kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. 40 dakika hazırlık ve 20 dakika pişirme süresi sonunda 6 kişilik lahmacun ziyafetiniz hazır olacak!
arzum (store manager) –
Yorum Fri Nov 25 2022 13:10:32 GMT+0300 (GMT+03:00)