Balık ve Deniz Ürünü Tarifleri
Arzum mutfak aletleri ile balık tarifleri hem çok pratik hem de çok daha lezzetli! Deniz ürünleri, beslenme rutinin olmazsa olmazları olarak bilinir. Öyle ki uzmanlar sağlık için haftada 2 defa balık tüketmeyi önermektedir. Balık, hem et ve süt ürünlerine göre daha az kalorili olduğu hem de yüksek protein içerdiği için diyet yemek tarifleri açısından da aranan bir üründür. Üstelik balık ve deniz ürünlerinin zengin içeriği proteinle de sınırlı değil. İyot, selenyum, D vitamini, B12 vitamini, Omega-3 gibi sağlık için faydalı içerikler; balık ve deniz ürünleri tarifleri sayesinde zindeliği destekler.
O zaman balık ve deniz ürünlerinin sık sık sofraları ziyaret etmesini sağlamak gerek. Ayrıca balık ve deniz ürünleri ile yapılan yemek tarifleri ile ister aileniz ister özel misafirleriniz için birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Gelelim püf noktalara…
Balık ve Deniz Ürünlerini Pişirirken Nelere Dikkat Edilmeli?
Balık ve deniz ürünü tariflerini hazırlamaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli konu ürünün titizlikle temizlenmiş olması. İyi bir şekilde temizlenmeyen ürünlerde istediğiniz lezzeti yakalayamayabileceğinizi aklınızda bulundurun. Diğer taraftan deniz ürünlerini pişirmenin birçok farklı yöntemi bulunur. Hem damak tadınıza hem balık türüne göre balık tariflerinde kızartma, ızgara, buğulama buharda pişirme gibi farklı yöntemler kullanabilirsiniz.
Kızartma özellikle hamsi, istavrit gibi küçük balıklarda sıklıkla tercih edilir. Kızartma yaparken kullanılan yağın temiz olmasına, yani daha önce kullanılmamış olmasına dikkat etmek gerekir. Küçük balıklar dışında palamut da kızartma yöntemi ile hazırlanabilir.
Yağ ile balık kızartma yöntemlerinde ise Arzum Air Fryer sağlıklı pişirme alternatifi ile yardıma koşuyor. Normalde 1-2 bardak sıvı yağ tüketilen tavada kızartma yöntemleri oldukça sağlıksızken Arzum Airfryer’da sadece 3 yemek kaşığı zeytinyağı mucizeler yaratıyor!
Izgara için genel olarak yağlı balıklar tercih edilir. Izgaradan önce balıkları marine etmek ise lezzeti artırır. Fırında buğulama yöntemi pratikliği ile öne çıkan tekniklerden biri olmaktadır. Buğulama yapmayı seviyorsanız, balığın yanına eklediğiniz garnitürlerin balıkla aynı boyutta olmasına özen göstermeniz gerekir. Bu şekilde bazı ürünlerin pişmemiş şekilde kalması riskini en aza indirmiş olursunuz.
Balık ve Deniz Ürünlerin Beslenmedeki Yeri
Zengin içeriği sayesinde balık ve deniz ürünlerinin mutlaka beslenme düzenine dahil edilmesi gerekir. Evde pratik bir şekilde uygulayabileceğiniz tarifler sayesinde keyifli ve lezzetli akşam yemekleri hazırlayabilirsiniz. Farklı tarifleri kolayca hazırlamanızda en büyük yardımcınız ise Arzum olacak! Arzum Maxi Grill Pro Multi Fonksiyonel Pişirici’yi ızgara yaparken, Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici‘yi buharda balık hazırlarken tercih edebilirsiniz. Arzum mutfak aletleri, her tarifinizde dilediğiniz lezzeti sofralara taşıyacak!
Balık ve Deniz Ürünü Tarifleri kullanılan tarifler
Showing all 5 results
Showing all 5 results