Sebze Yemeği Tarifleri
Sebzeler, besin değeri olarak çok yüksek aralıklara sahip olmasının yanı sıra hayati bir öneme sahip yiyecek kaynaklarıdır. Kimi zaman çiğ kimi zaman haşlanmış kimi zaman da ızgara şeklinde tüketilebilen sebzeler, bir araya geldiklerinde benzersiz sebze yemeklerine dönüşebilir. Birbirinden güzel sebze tarifleri için ise Arzum pişirme ve kızartma makineleri ile gıda hazırlama ürünlerini kullanabilirsiniz. Bununla birlikte sebzeli smoothie tariflerini de Arzum Shake’N Take Pro Kişisel Blender sayesinde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Sebze Tüketmenin Avantajları
Sebze yemekleri, her yaşta ve her çağda düzenli olarak tüketilmesi gereken yiyeceklerdir. Sebzelerin hayat kalitesini yakından etkileyen avantajları olmasının yanı sıra kilo alımını da kontrol altına alabilir.
- Sebze tüketiminin yoğunlukta olduğu bir diyet kan basıncını düşürebilir ve ardından kalp hastalığı ve felç riskini azaltabilir.
- Bazı kanser türlerini önleyebilir, göz ve sindirim sorunları riskini azaltabilir ve kan şekerini olumlu yönde etkileyerek iştahı korumaya yardımcı olabilir.
- Elma, armut ve yeşil yapraklı sebzeler gibi nişasta içermeyen sebze ve meyveleri tüketmek kilo vermeye yardımcı olabilir.
- Sebze tüketimi ile vücutta oluşacak düşük glisemik yükleri, açlığı artırabilecek kan şekeri artışlarını önleyebilir.
- Her biri sağlığa faydalı potansiyel olarak yüzlerce farklı bitki bileşiğine sahip en az 9 farklı meyve ve sebze ailesi mevcuttur.
Sebze Pişirmenin Püf Noktaları
Tükettiğiniz yiyecekler kadar, onları tüketmeden önce hangi işlemlere maruz bıraktığınız da önemlidir. Sebzenin nasıl piştiği, hangi besin değerlerinin korunması gerektiği ile ilgilidir ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bazı sebzeler kendi haline bırakılarak pişmesi beklenirken, bazılarının karıştırılmasında sakınca yoktur. Ancak tüm sebze türleri için pişirirken işinize yarayacak olan bazı ortak püf noktalar bulunmaktadır. İşte sebze pişirme ipuçlarından bazıları:
- Tavayı aşırı kalabalık kullanmayın, mümkünse sebzeleri az miktarlarda pişirin.
- Sebzeleri kavurmanız, besin değerleri ölmeden kıvamlı bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.
- Kaliteli ve yoğun bir buhar kullanarak buharda pişirmeyi deneyin. Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici ile bunu kolaylıkla yapabilirsiniz.
- Izgarada, az yağ ile pişirebilirsiniz. Bu noktada çağın yeni ürünü olan Arzum Air Fryer kullanmanız yemeğinizi oldukça lezzetli bir şekilde pişirmenizi sağlayacaktır.
- Koyu ve iri yapraklı sebzeler de sanılanın aksine, buharda ve ızgarada pişmeye uygundur. Bunun için Arzum elektrikli ızgara veya Arzum Maxi Grill Pro Multi Fonksiyonel Pişirici kullanabilirsiniz.
- Hızlı bir şekilde tüketemeyeceğiniz yeşillikleri blenderdan geçirerek sıvı formda küp küp dondurmanız, daha sonra yemeklerinizin içinde kullanmanıza imkan verir.
Sebze Yemeği Tarifleri kullanılan tarifler
Showing all 6 results
Showing all 6 results