Puan ver

  • 4 adet yufka
  • 2 bardak yoğurt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
 İç harcı için;
  • 1 kg pırasa
  • 2 havuç
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 yumurta ve
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu
  • Bir kapta yoğurt, maden suyu ve sıvı yağı Arzum Multi El Blender Seti’nin mikser aparatı ile çırpın ve kenara alın.
  • Pırasaları ince ince doğrayın ve havuçları Arzum Multi El Blender Seti’nin rende aparatı ile rendeleyin.
  • Karışımı ocakta havuçlar yumuşayınca kadar pişirin.
  • Pişen karışımı ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
  • En son yoğurt ve tuz ekleyip kenarda bekletin.
  • Arzum Maxi Grill Pro Multi Fonksiyonel Pişirici’yi ısıtın. Yufkayı tepsisine yayın.
  • İçine 1 adet yufkayı 3 veya 4’e bölerek parça parça döşeyin arada yoğurt sostan gezdirin.
  • Hazırladığınız sebzeli harcı yayın ve üzerine yine aynı şekilde kalan yufkaları parçalayarak koyup yoğurt sosun kalanını gezdirin.
  • Üzerini sarkan yufka parçaları ile zarf gibi kapatıp, çırpılmış yumurtaları sürün.
  • En son böreğin üzerine bolca çörek otu serpip alt-üst fonksiyonda önceden ısınmış Arzum Maxi Grill Pro Multi Fonksiyonel Pişirici’de 2 ve 3. kademe arasında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin.
İlgili Ürünler